Leuke weetjes

Steeds meer mensen hebben zonnepanelen. Heb jij nog vragen over zonnepanelen of wil je meer informatie? We hebben de leukste weetjes opgezocht zodat je antwoord krijgt op al je vragen over zonnepanelen!

 

Zonnepanelen zijn niet duur

Veel mensen denken dat zonnepanelen duur zijn, maar dat valt gelukkig wel mee. Het kost inderdaad best wat om zonnepanelen te laten plaatsen, maar dat geld heb je binnen 5 tot 7 jaar terugverdiend. Daarna heb je elk jaar opnieuw gratis stroom van je zonnepanelen. Dat is goed voor het milieu én voor je eigen energierekening.

Zonnepanelen wekken energie op als het bewolkt is

Waarom zou je in een land als Nederland zonnepanelen op je dak plaatsen? Het regent best veel en het is vaak bewolkt. Maar… wist je dat zonnepanelen niet alleen op zonlicht werken? Zonnepanelen werken namelijk op daglicht, maar dat mag dus ook indirect zonlicht zijn. Zolang er maar licht is, maken de panelen energie aan. Dus ook op bewolkte dagen krijg je stroom van je panelen.

Zonnepanelen zijn duurzaam

Zonnepanelen zijn duurzaam én milieuvriendelijk. Ze gaan lang mee. Maar liefst 25 jaar, vooral de panelen op een frame van kunststof. Alleen de omvormer moet je na ongeveer 10 jaar vervangen. Zonnecellen zijn gemaakt van silicium en de bron van silicium is zand. Handig als grondstof want er is oneindig veel zand in de wereld.

Vang meer zon met schuine zonnepanelen

Zonnepanelen pakken de meeste zon als je ze in een bepaalde hoek neerlegt. Met een schuin dak vang je dus meer zon dan met een plat dak. Heb je een plat dak, dan leggen de installateurs de zonnepanelen schuin omhoog neer. Heb je te weinig ruimte? Dan plaats je het beste de panelen in de puntjes van links naar rechts. Zo vormen 2 panelen samen een flauwe punt om zo de zon goed op te vangen. Ook passen er dan meer panelen op je dak. Benieuwd of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen?

Zonnepanelen - Duits Solar

Je bent je eigen energieleverancier

Met zonnepanelen wek je vooral in de zomer vaak meer energie op dan je zelf gebruikt. Wat je niet gebruikt, lever je terug aan je energieleverancier. Die zorgen er dan voor dat andere huishoudens ook groene stroom krijgen. Is het een keer een sombere dag? Dan krijg je gewoon energie geleverd. De stroom die je zelf opwekt verrekent met de stroom die je verbruikt, heet het zogenoemde salderen.

Zonnepanelen geven ook energie in de ruimte

Je verwacht het niet maar ook in de ruimte kom je zonnepanelen tegen. Voor de ruimtevaart is dit een perfecte manier om energie op te wekken voor bijvoorbeeld The International Space Station. Ook satellieten gebruiken de zon als energiebron. Mooi is dat de panelen gewoon met de zon meedraaien, zo wekken ze de meeste energie op.

Staat je vraag er niet bij?

Geen antwoord op je vraag gekregen? Dan kun je ons natuurlijk altijd bellen of een bericht sturen via info@duitssolar.nl. Check hoe je contact opneemt met ons of lees meer over zonnepanelen.