Hoe kies je de beste zonnepanelen?

De kwaliteit van zonnepanelen is niet gemakkelijk te achterhalen. De technische specificaties zien er doorgaans vergelijkbaar uit. Toch is het mogelijk onderscheid te maken op basis van kwaliteit als je weet waar je op moet letten.

Tip 1: kies de juiste soort zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen is onder andere afhankelijk van het soort zonnepanelen dat u kiest. Bij Duits Solar zijn de volgende drie soorten zonnepanelen verkrijgbaar: polykristallijne zonnepanelen, monokristallijne zonnepanelen. In vergelijking met polykristallijne zonnepanelen, hebben monokristallijne zonnepanelen een hoger rendement.

Tip 2: Kies een efficiënte omvormer

Niet alleen de zonnepanelen zijn van belang bij het verkrijgen van een hoog rendement uit zonne-energie, ook de omvormer speelt hierbij een rol. Kies voor een omvormer die past bij uw systeem en kies voor gerenommeerde merken Growatt. Daarnaast vindt u bij ons ook de SolarEdge omvormer. Door deze efficiënte omvormer aan te sluiten op uw zonnepanelen installatie, maakt u uw panelen slimmer. Het resultaat? Tot 25% meer energie uit uw pv-installatie.

 


 

Tip 3: kies de juiste plaats voor uw zonnepanelen

Voor het verkrijgen van hoog rendement van zonnepanelen, is het van groot belang dat deze op de juiste manier zijn geïnstalleerd op het dak. In de optimale plaats, vangen ze immers het meest zonlicht. Wanneer zonnepanelen onder een hoek van 35 graden geplaatst worden, zal een hoog rendement worden verkregen. Uiteraard is het ook belangrijk om schaduwval op de zonnepanelen zo veel mogelijk te voorkomen. Ook de richting van het dak is van invloed op de hoogte van het rendement. De opbrengst van uw panelen is het hoogst wanneer het dak op het Zuiden (van zuidwest tot zuidoost) is gericht. Ons ervaren installatie team is u graag van dienst bij het installeren van het zonnepanelen systeem op uw dak.

 

Tip 4: kijk naar de vermogensgarantie

Om zo lang mogelijk een hoog rendement met zonnepanelen te behalen, is het belangrijk om te kijken naar de vermogensgarantie van de zonnepanelen. Na verloop van tijd loopt het vermogen van zonnepanelen iets terug, daarom geven fabrikanten van zonnepanelen vaak een garantie op het minimale vermogen dat een zonnepaneel na 25 jaar nog levert. Kijk naar zonnepanelen met een vermogensgarantie van 90% na 10 jaar en 80% na 25 jaar voor een zo aantrekkelijk mogelijke terugverdientijd.

Wilt u meer informatie over het verkrijgen van een hoog rendement van zonnepanelen?